OPVANG

Stichting Carnivora is in het jaar 2000 begonnen met het permanent opvangen van exotische kleine zoogdieren, zoals bijvoorbeeld: wasberen, neusberen, stinkdieren, marterachtigen, etc. Rond het jaar 2004 bleek echter dat de reptielen in dusdanig grote aantallen in opmars waren, dat er op den duur veel meer vraag ontstond naar reptielenopvang dan opvang voor de exoten.

 

Stichting Carnivora heeft in het jaar 2005 dan ook het besluit genomen om naast de exoten ook reptielen, amfibieën en geleedpotigen op te vangen. Door de jaren heen hebben wij zoveel reptielen opgevangen dat wij vandaag de dag regionaal bekend staan als één van de weinige erkende reptielenopvangcentra. 


soorten opvang

Permanente opvang

 

Wij bieden permanente opvang voor reptielen, amfibieën en geleed-potigen als hun voormalige eigenaren niet langer meer in staat zijn om voor hun dieren te zorgen.

 

 

 

Eigenaren kunnen hun dieren naar ons toe brengen zonder dat zij hiervoor hoeven te betalen. Indien gewenst kunnen de eigenaren vooraf op afspraak langs komen om met eigen ogen te zien dat de dieren in goede handen terecht komen.

tijdelijke opvang

 

Wij bieden tijdelijke opvang voor reptielen, amfibieën en geleed-potigen. Dit kan handig zijn als je op vakantie gaat, maar ook als je door ziekte, familie- of privézaken even niet in staat bent om voor je geliefde huisdier te zorgen. 

 

Daarnaast hebben wij ontheffing om tijdelijk invasieve schildpadden op te vangen die zijn gevonden en/of gedumpt. De schildpadden worden tweemaal per jaar naar schildpaddenopvang Harkema (te Friesland) gebracht. 

opvang inheemse dieren

Sinds 2018 specialiseert stichting Carnivora zich in de opvang van gevonden en/of gewonden inheemse egels en vleermuizen.

 

 

 

 

Steeds vaker hebben deze unieke dieren (medische) hulp nodig doordat zij zijn aangevallen, vast hebben gezeten, hun familieleden zijn verongelukt of omdat zij slachtoffer zijn geworden van extreme weersomstandigheden.