De wasberen

 

OVER DE WASBEREN

 

De wasbeer is meer dan 50 jaar geleden vanuit Noord-Amerika in Europa terecht gekomen en daarmee een exoot. De aanwezigheid van exoten is ongewenst omdat de dieren lokaal een bedreiging kunnen gaan vormen voor inheemse soorten en de bevolking. Denk hierbij aan het doden van kleine huisdieren, het leeghalen van vuilnisbakken of het binnendringen van huizen.

 

In Nederland zijn de provincies zelf verantwoordelijk  voor de uitvoering van de Europese richtlijn over exoten, maar er is nog veel discussie over de uitvoering hiervan. De ene provincie staat het schieten van gesignaleerde wasberen toe, de andere provincie gaat over tot vangen.

 

Stichting Carnivora is voor een diervriendelijke aanpak, zo ook als het gaat om de wasbeerpopulatie. De dieren die wij opvangen worden gesteriliseerd en gesocialiseerd, waardoor zij geen bedreiging meer kunnen vormen voor de Nederlandse natuur en een zorgeloos wasbeertje kunnen zijn.

 

Zo ook onze wasbeer man Meeko, die recent gevonden werd in een woonwijk.

Mede doordat hij een aantal dagen in een vangkooi had gezeten en een flinke reis achter de rug had, was hij erg mager, bang en gestrest toen hij bij ons kwam.

Gelukkig begint hij steeds meer op zijn gemak te raken en heeft weer een flinke eetlust gekregen. Het vertrouwen in mensen zal langzaam moeten groeien maar met een hoop liefde, geduld en deskundigheid zal Meeko in de toekomst ook een zorgeloos wasbeertje kunnen zijn, 

 

 

Castratie Meeko door dierenarts Peter Klaver

 

BUDDIES VAN DE WASBEREN

 

 

 

 

VOORWAARDEN OM BUDDY TE WORDEN VAN DE WASBEREN

 

  • Wij hanteren een termijn van minimaal 1 jaar. Je contract wordt daarna automatisch verlengd voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand.
  • De buddy-periode kan iedere kalendermaand ingaan.
  • Bij bijzondere omstandigheden (familie, overlijden, etc.) is het mogelijk om de buddy-verbintenis binnen het termijn schriftelijk (per mail) stop te zetten.
  • De buddy-periode gaat in zodra de eerste betaling is gedaan.
  • Mocht je niet aan de betaling van de maandelijkse termijnen kunnen voldoen, dan dien je contact op te nemen met ons.
  • Is er sprake van naamsvermelding dan word de naam vermeld bij het verblijf voor het desbetreffende dier én bij het dier op onze website.
  • De betaling loopt maandelijks of jaarlijks via automatische incasso. 
  • Stichting Carnivora behoud het recht om ten alle tijden te stoppen met de buddy-verbintenis.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.