De stinkdieren

 

OVER DE STINKDIEREN

 

 

We merken dat er steeds meer vraag komt naar de opvang van stinkdieren.

Deze exotische schemer nachtdieren zijn absoluut niet geschikt om in huis te houden maar worden, onder andere vanwege social-media, steeds populairder als huisdier.

 

Online zie je vaak alleen de schattige kant van de dieren,  maar mensen die de dieren vervolgens kopen, beseffen niet dat ze voor behoorlijke geur en geluidsoverlast kunnen zorgen.

Ook beseft men vaak niet dat stinkdieren een divers dieet nodig hebben bestaande uit: groentes, noten/zaden, brokken en vlees. Daarnaast zijn stinkdieren s ’nachts actief waarbij ze met hun scherpe nagels het behang, meubels en vloerbedekking flink kunnen beschadigen.

 

In onze opvang huisvesten wij diverse stinkdieren, die wij liefkozend onze stinkies noemen. Onze vrouwengroep bestaande uit vijf stinkies hebben veel steun aan elkaar. Zo vinden we ze elke morgen knus tegen elkaar aan in het binnen verblijf en spelen ze graag in de ballenbak in hun buitenverblijf.

 

Naast de vrouwengroep hebben we ook vier mannelijke stinkies, ieder met een eigen verhaal en karakter.
Waaronder Pepper, die werd binnengebracht door de dierenambulance.

Pepper is erg op zichzelf, schrikachtig en wilt niets weten van de andere stinkdieren. Daardoor vermoeden we dat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald en geen andere stinkdieren is gewend. Bij ons kan hij, op zijn eigen tempo, de wereld verkennen en genieten van de rust in zijn eigen verblijf.

 

BUDDIES VAN DE STINKDIEREN

 

  • Gonny Moret
  • Patrick Smit

 

 

 

 

VOORWAARDEN OM BUDDY TE WORDEN VAN DE STINKDIEREN

  • Wij hanteren een termijn van minimaal 1 jaar. Je contract wordt daarna automatisch verlengd voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand.
  • De buddy-periode kan iedere kalendermaand ingaan.
  • Bij bijzondere omstandigheden (familie, overlijden, etc.) is het mogelijk om de buddy-verbintenis binnen het termijn schriftelijk (per mail) stop te zetten.
  • De buddy-periode gaat in zodra de eerste betaling is gedaan.
  • Mocht je niet aan de betaling van de maandelijkse termijnen kunnen voldoen, dan dien je contact op te nemen met ons.
  • Is er sprake van naamsvermelding dan word de naam vermeld bij het verblijf voor het desbetreffende dier én bij het dier op onze website.
  • De betaling loopt maandelijks of jaarlijks via automatische incasso. 
  • Stichting Carnivora behoud het recht om ten alle tijden te stoppen met de buddy-verbintenis.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.