Veelgestelde vragen

De vragen die regelmatig voorbij komen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet met daaronder ons antwoord.

Mocht je nog vragen hebben die hieronder niet worden beantwoord, neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 06-81048100.


Dier gerelateerde vragen


Zijn jullie dieren gevaarlijk?

Nee, de dieren die wij gebruiken tijdens onze dierenpresentaties zijn handtam en zijn gewend om in de buurt van kinderen te zijn. Daarnaast selecteren wij op de dag van het arrangement de dieren uit die wij hiervoor gaan gebruiken. Dit doen wij op basis van het humeur van het desbetreffende dier, maar ook de lichamelijke toestand (bijvoorbeeld vervellingsperiodes). Zo kunnen wij een veilige kennismaking met onze dieren garanderen.

 

 

Zijn jullie dieren giftig?

Nee, bij stichting Carnivora zitten geen (voor de mens) giftige dieren. Dit is een bewuste keuze, aangezien wij met kinderen, stagiaires en vrijwilligers werken.

De giftige dieren die mensen naar ons toe brengen (zoals bijvoorbeeld gifslangen), brengen wij naar collega's die gespecialiseerd zijn in giftige diersoorten.Arrangement gerelateerde vragen


Mag ik foto's maken gedurende een gastles/presentatie?

Uiteraard! Dat raden wij ook zeker aan, zodat je zo lang mogelijk kunt nagenieten van deze bijzondere ervaring.

Zelfs van de flitser zijn onze dieren niet bang!

 

 

 

Geven jullie door heel nederland dierenpresentaties?

Nee, helaas kunnen wij niet overal naar toe komen omdat het soms gewoon té ver weg is voor de dieren. Ons werkgebied is over het algemeen Limburg en Zuidoost Brabant. Stuur ons een berichtje via ons contactformulier om te weten of wij ook bij jou langskomen!

hanteren jullie een minimum leeftijd?

Ja, wij hanteren een minimum leeftijd van 7 jaar voor onze gastlessen en BSO/naschoolse activiteiten. Jonge kinderen kunnen hun aandacht nog niet goed verdelen en zijn snel afgeleid, hierdoor kunnen ze niet optimaal genieten van de arrangementen die wij aanbieden.

 

 

Op welke dagen kunnen er gastlessen/presentaties plaatsvinden?

De dagen kunnen in overleg ingepland worden.

 


komen jullie ook thuis op bezoek voor een dierenpresentatie?

Wij komen naar particulieren,  scholen, BSO en (andere) instellingen.

 


Hoe kan ik bij jullie betalen?

Bij een dierenpresentatie of gastles vragen wij de organisaties om 24 uur per aanvang per bank te betalen.

Als je een dier komt brengen i.v.m. tijdelijke opvang kun je contant of per pin het te betalen bedrag voldoen, hetzelfde geld uiteraard voor mensen die een donatie willen geven.

 Overige vragen


mag ik een keer meehelpen met het voeren van de dieren?

Ja, dat is mogelijk! Stuur ons een berichtje via het contactformulier en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor kinderen hebben wij speciale meeloopochtenden (09:00 tot 12:30 uur), waarbij ze een kijkje achter de schermen mogen nemen en ons mogen helpen bij het voeren van de dieren. Voor meer informatie over de meeloopochtenden, klik hier (onderaan de pagina).

kan ik stage komen lopen bij stichting carnivora?

Ja, daar zijn wij zelfs heel blij mee! Wij verwelkomen stagiaires van MBO niveau 3 + 4 leerjaren 2 en 3 . Klik hier voor meer informatie.