Veelgestelde vragen

De vragen die regelmatig voorbij komen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet met daaronder ons antwoord.

Mocht je nog vragen hebben die hieronder niet worden beantwoord, neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 06-81048100.


Dier-gerelateerde vragen


Zijn jullie dieren gevaarlijk?

Nee, de dieren die wij gebruiken tijdens onze dierenpresentaties zijn handtam en zijn gewend om in de buurt van kinderen te zijn. Daarnaast selecteren wij op de dag van het kinderfeestje/dierenpresentatie de dieren uit die wij hiervoor gaan gebruiken. Dit doen wij op basis van het humeur van het desbetreffende dier, maar ook de lichamelijke toestand (bijvoorbeeld vervellingsperiodes). Zo kunnen wij een veilige kennismaking met onze dieren garanderen.

 

 

mag ik mijn hond of ander huisdier meenemen?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan op ons terrein. Assistentiehonden zijn uiteraard wel toegestaan. Wil je ons hier van tevoren wel even op attenderen?

Zijn jullie dieren giftig?

Nee, bij stichting Carnivora zitten geen (voor de mens) giftige dieren. Dit is een bewuste keuze, aangezien wij met kinderen, stagiaires en vrijwilligers werken.

De giftige dieren die mensen naar ons toe brengen (zoals bijvoorbeeld gifslangen), brengen wij naar collega's die gespecialiseerd zijn in giftige diersoorten.Arrangement gerelateerde vragen


Mag ik foto's maken gedurende een kinderfeestje/presentatie?

Uiteraard! Dat raden wij ook zeker aan, zodat je zo lang mogelijk kunt nagenieten van deze bijzondere ervaring.

Zelfs van de flitser zijn onze dieren niet bang!

 

 

 

Geven jullie door heel nederland dierenpresentaties?

Nee, helaas kunnen wij niet overal naar toe komen omdat het soms gewoon té ver weg is voor de dieren. Ons werkgebied is over het algemeen Limburg en Zuidoost Brabant. Stuur ons een berichtje via ons contactformulier om te weten of wij ook bij jou langskomen!

hanteren jullie een minimum leeftijd?

Ja, wij hanteren een minimum leeftijd van 7 jaar voor onze kinderfeestjes, gastlessen en BSO/naschoolse activiteiten. Jonge kinderen kunnen hun aandacht nog niet goed verdelen en zijn snel afgeleid, hierdoor kunnen ze niet optimaal genieten van de arrangementen die wij aanbieden.

 

 

Op welke dagen kunnen er kinderfeestjes/presentaties plaatsvinden?

Kinderfeestjes kunnen op woensdag, vrijdag en zaterdag ingepland worden. Dierenpresentaties kunnen van maandag t/m zaterdag ingepland worden (dierenpresentaties in de avonduren zijn ook mogelijk). komen jullie ook thuis op bezoek voor een kinderfeestje of dierenpresentatie?

Stichting Carnivora komt met liefde en plezier bij jou thuis langs! Wij rekenen hier wel reiskosten voor:

 

Kinderfeestjes

Binnen een straal van 5 km vragen wij geen reiskosten.

Bij afstanden vanaf 5 km vragen wij € 1,- per km extra (alleen de heenreis).

 

Dierenpresentaties

Binnen de gemeente Peel en Maas vragen wij geen reiskosten. Buiten de gemeente Peel en Maas vragen wij €10,- reiskosten. Voor afstanden van 30 km of meer vragen wij aangepaste reiskosten.

 

 

welke voorbereidingen moet ik treffen als jullie thuis langskomen?

Het is belangrijk dat wij een grote tafel tot onze beschikking hebben (waar wij de curvers met daarin de dieren op kunnen uitstallen) en dat de desbetreffende kamer op huiskamertemperatuur is. Wij willen je vragen om nieuwsgierige en/of drukke huisdieren tijdens ons bezoekje in een andere ruimte te huisvesten. Daarnaast staan wij liever niet direct met onze tafel naast konijnen en/of knaagdieren.

 


Hoe kan ik bij jullie betalen?

Bij een kinderfeestje of dierenpresentatie kun je na afloop contant betalen. Scholen, buitenschoolse opvangcentra en andere instellingen bieden wij de mogelijkheid om eventueel ook per bank te betalen.

 

Wij proberen zo spoedig mogelijk een pinapparaat aan onze betaalmogelijkheden toe te voegen.Overige vragen


mag ik een keer meehelpen met het voeren van de dieren?

Ja, dat is mogelijk! Stuur ons een berichtje via het contactformulier en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor kinderen hebben wij speciale meeloopochtenden (09:00 tot 12:30 uur), waarbij ze een kijkje achter de schermen mogen nemen en ons mogen helpen bij het voeren van de dieren. Voor meer informatie over de meeloopochtenden, klik hier (onderaan de pagina).

kan ik stage komen lopen bij stichting carnivora?

Ja, daar zijn wij zelfs heel blij mee! Wij verwelkomen stagiaires van MBO niveau 3 + 4 en zelfs middelbare scholieren die een snuffelstage zoeken. Klik hier voor meer informatie.