Kinderfeestjes

Stichting Carnivora biedt kinderen de mogelijkheid om op een leuke, informatieve en veilige manier kennis te maken met reptielen. Deze bijzondere dieren worden vaak bestempeld als smerig of eng, maar Stichting Carnivora zal je het tegendeel bewijzen!

De dieren die wij hebben uitgekozen voor onze dierenpresentaties zijn handtam en zijn het gewend om in de buurt van kinderen te zijn. Wij zullen op de dag zelf de dieren zorgvuldig selecteren. Dit doen wij op basis van het humeur en de lichamelijke toestand van het dier (denk hierbij aan bijv. vervellingsperiodes). Zo kunnen wij kinderen een veilige kennismaking met de dieren bieden. Tijdens de kennismaking met deze bijzondere dieren zullen wij met de kinderen sparren over onderwerpen als bijvoorbeeld voedsel, gezondheid en veiligheid, om hun zo te voorzien van de basis-informatie rondom het desbetreffende dier.

Verder bieden wij de kinderen de unieke mogelijkheid om de dieren aan te raken en er eventueel mee op de foto te gaan, waarbij de gouden regel luid: het mag, het moét niet!

KINDERFEESTJES KUNNEN ALLEEN INGEPLAND WORDEN OP WOENSDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG.

Basis pakket

Prijs: €9,50 per kind  (ouders c.q. begeleiders gratis)

Tijdsduur: 2 uur

Inhoud:

De kinderen worden verwelkomt en krijgen hierbij wat te drinken en een stukje cake/wafel.  Vervolgens mogen ze een button ontwerpen, die wij later voor ze maken en die ze uiteindelijk mee naar huis mogen nemen.

Als alles genuttigd is en de button is gekleurd, gaan we naar de reptielen. Dit maakt vaak veel indruk op kinderen, vandaar dat ze eerst 5-10 minuten vrij rond mogen lopen voordat we met het programma beginnen.

Eenmaal uitgekeken krijgen de kinderen uitleg over diverse diersoorten. De kinderen zijn in de gelegenheid om de dieren aan te raken en ermee op de foto te gaan als ze dit willen.

Hierna gaan we knutselen, maar eerst krijgen de kinderen wat te drinken en een zakje chips. Er zijn diverse keuzes binnen ons knutselpakket, het is de bedoeling dat er bij de reservering een keuze wordt gemaakt uit onderstaande knutselmogelijkheden:

Optie 1. Piepschuimfiguren bewerken met Ball clay

Tijdens deze knutselactiviteit mogen de kinderen een piepschuimfiguur naar keuze bewerken met ball clay. Er is keuze uit diverse figuren.

Optie 2. Grafix 'dig and discover' fossiel-sets

Tijdens deze knutselactiviteit kunnen de kinderen zelf voor archeoloog spelen en met 4 verschillende thema's fossielen "uitgraven."

€1,- per kind extra.

Optie 3. Fotolijstje knutselen

Tijdens deze knutselactiviteit mogen de kinderen hun eigen houten fotolijstje verven en versieren, waar uiteindelijk een mooie foto in komt van het kind samen met één van onze dieren.

€2,50 per kind extra.

Bij deze optie krijgen de kinderen GEEN button.

Tijdens de afsluiting wordt het kinderfeestje samen nabesproken terwijl de kinderen hun gemaakte knutselwerkje(s) in ontvangst nemen. Daarnaast mag de jarige een cadeautje uitkiezen uit onze cadeautjesmand en als laatste krijgen de kinderen een bijzondere herinnering aan hun bezoek aan stichting Carnivora mee naar huis.

U KUNT HELAAS NIET BIJ ONS PINNEN.

Uitbreidingspakketten

Naast ons vaste pakket  is er de mogelijkheid om onderstaande opties erbij te kiezen:

frietjes + 3 kleine snacks

Prijs: 2,50 per kind

Tijdsduur: 30 minuten extra.

Uiteraard mogen ouders c.q. begeleiders ook mee eten,  hiervoor vragen wij  €2,50 per persoon.

Snoepzakje gevuld met dierensnoepjes

Prijs: €1,- per kind

Tijdsduur: n.v.t.

Aan het einde van het kinderfeestje mag de jarige deze uitdelen aan de vriendjes en vriendinnetjes.

Carnivora quiz

Prijs: €1,- per kind

Tijdsduur: 15 minuten extra.

Na het knutselen krijgen de kinderen een quiz, met hierin vragen over de diersoorten die ze tijdens hun bezoek aan Carnivora hebben ontmoet. Het is een interactieve quiz, waarbij de kinderen los van de vertelde informatie ook in het reptielencentrum rond moeten lopen om de vragen te kunnen beantwoorden. De winnaar van de quiz mag een prijs uitzoeken uit onze cadeautjesmand!

NACHTDIEREN bezichtigen

Prijs: €0,50 per kind

Tijdsduur: 15 minuten extra

Bij deze optie heb je de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij onze nachtdieren. Doordat we het dag-nacht ritme van onze nachtdieren hebben aangepast m.b.v. lampen, zijn diverse van onze nachtdieren overdag wakker. Het is echter niet mogelijk om onze nachtdieren te hanteren, we halen dan ook geen nachtdieren uit hun verblijven.

De kinderen krijgen een glow in the dark

armbandjes voor het bezoekje aan de nachtdieren.

Let op! Wij hanteren een afmeldregel.

Deze regel houdt in dat men afmeldingen voor onze arrangementen (door bijv. ziekte) kan doorgeven tot 09:00 uur ’s ochtends op de dag van het arrangement. De prijs van het arrangement word dan aangepast. Wijzigingen na 09:00 uur ’s ochtends worden niet meer opgenomen in het te betalen bedrag.