Rainbow de pantherkameleon

over Rainbow

Rainbow’s eigenaar heeft hem afgestaan daar er in zijn energieke leven niet genoeg rust was voor de gevoelige Rainbow. Kameleons zijn over het algemeen enorm stress gevoelig. Als zij, net als Rainbow, terecht komen in een groot en/of druk huishouden, gaat dit op den duur zijn tol eisen. Rainbow, wiens terrarium gevestigd was naast de televisie en die meerdere malen per dag gratis naar de huisconcerten van de kinderen mocht luisteren, was zwáár overprikkeld toen hij bij ons binnen werd gebracht. Als gevolg hiervan at hij slecht en was het overduidelijk door zijn donkere, doffe kleuring dat hij in een slechte gemoedstoestand verkeerde.

Langdurige stress, zeker bij kameleons, veranderd al snel in chronische stress. Chronische stress heeft allerlei gezondheidsklachten tot gevolg. Als zowel (chronische) stress als de gezondheidsklachten niet worden aangepakt, kan dit de dood tot gevolg hebben.

Rainbow's adoptiefamilie

Rainbow is geadopteerd door:

ADOPTIEVOORWAARDEN OM RAINBOW TE ADOPTEREN