Lilo en Stitch de baardagamen

over lilo en stitch

Lilo en Stitch zijn al verschillende jaren samen, dit is bijzonder om te zien want van nature zijn baardagamen solitair levend. Doordat sommige baardagamen erg territoriaal zijn, bestaat er altijd de kans dat er in gevangenschap conflicten kunnen ontstaan. Als gevolg van deze conflicten kunnen de baardagamen elkaar ernstig verwonden.

Een voorbeeld hiervan is Lilo. Zij heeft als juveniel ongenadige pijn ervaren doordat haar huisgenootjes diverse tenen hebben afgebeten. Helaas gebeurd dit regelmatig, we zien dit vaak bij particulieren die jonge baardagamen willen maar de jongen niet willen scheiden. Hierdoor ontstaan er conflicten tussen de jongen, daar ze moeten vechten voor hun eten. Als gevolg hiervan zien wij veel jonge baardagamen die tenen, stukken staart of zelfs delen van hun poten missen. Maar gelukkig kan Lilo nog altijd op de steun van haar grote broer Stitch rekenen.

ADOPTIEVOORWAARDEN OM LILO EN STITCH TE ADOPTEREN